Συνέδριο για τα νεότερα στη Μαιευτική – Γυναικολογία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα
23 Απρίλιος 2018
Τα νεότερα δεδομένα στον Τομέα της Μαιευτικής & Γυναικολογίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της επιστημονικής εκδήλωσης “Conference on Update on Obstetrics & Gynecology” που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ΜΗΤΕΡΑ, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Καθηγητών από τη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου της Φλόριντα (Jacksonville, ΗΠΑ).
Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα -το οποίο βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις ως προς την ποιότητα της ιατρικής εκπαίδευσης στις ΗΠΑ- οργανώνει κάθε χρόνο εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε Νοσηλευτικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα άλλων χωρών, με σκοπό την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και εμπειριών. Στο πλαίσιο αυτό, μια πολυάριθμη αποστολή διακεκριμένων Καθηγητών του Πανεπιστημίου επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ.
Στη διάρκεια της τριήμερης επιστημονικής εκδήλωσης, οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν κάλυψαν όλο το εύρος της Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Ειδικότερα, στο πεδίο της Γυναικολογικής Ογκολογίας, ο ελληνικής καταγωγής Dr. Benrubi, Διευθυντής της Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, επικεντρώθηκε στον καρκίνο των ωοθηκών, την πιο επιθετική μορφή γυναικολογικής κακοήθειας, σημειώνοντας ότι «με το 80% των περιστατικών να διαγιγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο, η αποτελεσματική χειρουργική αντιμετώπιση, με τη συνεργασία εξειδικευμένων ιατρών, έχει ιδιαίτερη σημασία». Παράλληλα, ως προς τις δυνατότητες της χημειοθεραπείας, ο Dr. Benrubi εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές των στοχευμένων θεραπειών «τόσο στις κληρονομικές μορφές της νόσου, όσο και γενικότερα». Από την πλευρά της Μαιευτικής, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση για την προεκλαμψία, μια σοβαρή επιπλοκή που μπορεί να εμφανιστεί στο 5% περίπου των κυήσεων. Πιο συγκεκριμένα, η Dr. Burnett, Επίκουρη Καθηγήτρια και Επικεφαλής της Μονάδας Εμβρυομητρικής Ιατρικής, παρουσίασε τα αυστηρά πρωτόκολλα που πρέπει να διέπουν την παρακολούθηση αυτών των κυήσεων για «τη βελτίωση του περιγεννητικού αποτελέσματος και την ελαχιστοποίηση των μητρικών επιπλοκών».
Από την πλευρά του, ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Βασίλειος Σιούλας, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος & Υπεύθυνος του Ιατρείου Γυναικολογικής Ογκολογίας του ΜΗΤΕΡΑ δήλωσε σχετικά: «Η επιλογή του ΜΗΤΕΡΑ για την πραγματοποίηση επιστημονικής εκδήλωσης στην Ελλάδα από τους εκπροσώπους της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή. Στόχος μας, μέσα από τις συνεργασίες με κορυφαία νοσοκομεία του εξωτερικού, είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλα τα πεδία της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, βασισμένες στις πιο σύγχρονες γνώσεις και τεχνολογίες».