Το Δερματολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, διαρκή επιστημονική ενημέρωση και σύγχρονο εξοπλισμό καλύπτει όλο το φάσμα των παθήσεων του δέρματος. Αντιμετωπίζονται πολυάριθμα περιστατικά κάθε χρόνο ενώ υπάρχει παράλληλα και η δυνατότητα νοσηλείας ασθενών με παθήσεις του δέρματος.
Επιπρόσθετα, το Δερματολογικό Τμήμα οργανώνει μαθήματα Δερματολογίας, επιστημονικές ενημερώσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Δερματολογία καθώς και παρουσιάσεις περιστατικών με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον.
Το Δερματολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες θεραπείες για την αντιμετώπιση της ακμής σε συνεργασία με εξειδικευμένους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (δερματολόγων, ενδοκρινολόγων, γυναικολόγων).
Συγκεκριμένα αντιμετωπίζονται όλες οι μορφές ακμής όπως:
Παράλληλα, στο νοσοκομείο μας υπάρχει δυνατότητα διενέργειας όλων των παρακλινικών – εργαστηριακών εξετάσεων που χρειάζονται για την κατάλληλη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών με ακμή.
Στόχος του τμήματος είναι η σωστή ενημέρωση και η εφαρμογή σύγχρονων θεραπευτικών πρωτοκόλλων για την ψωρίαση.
Συγκεκριμένα αντιμετωπίζονται όλες οι μορφές ψωρίασης όπως:
Η αντιμετώπιση των ασθενών με ψωρίαση γίνεται από ομάδα εξειδικευμένων ιατρών (δερματολόγων, ρευματολόγων) οι οποίοι συνεδριάζουν και συζητούν την κάθε περίπτωση χωριστά ώστε να καταλήξουν στην κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση. Το τμήμα είναι εξοπλισμένο για τη διεξαγωγή κλινικών πρωτοκόλλων και συμμετέχει σε πολυκεντρικές μελέτες για την ψωρίαση ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ημερήσιας νοσηλείας για τη χορήγηση ειδικών θεραπειών της ψωρίασης.
Αντιμετωπίζονται τα αφροδίσια νοσήματα ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) όπως τα κονδυλώματα, έρπητας γεννητικών οργάνων, μολυσματική τέρμινθος, ουρηθρίτιδες, σύφιλη κ.ά., τα οποία παρουσιάζουν αύξηση τα τελευταία χρόνια.
Στο Δερματολογικό τμήμα αντιμετωπίζονται ασθενείς με αυτοάνοσες παθήσεις δέρματος όπως ερυθηματώδης λύκος, δερματομυοσίτιδα, πομφολυγώδη νοσήματα σε συνεργασία με εξειδικευμένους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (δερματολόγοι, ρευματολόγοι, παθολόγοι, ενδοκρινολόγοι).
Στο Δερματολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ αντιμετωπίζονται οι παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής, όπως είναι η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, η γυροειδής αλωπεκία, η τριχόπτωση μετά τον τοκετό, καθώς επίσης και πιο σπάνια νοσήματα, όπως οι ουλωτικές αλωπεκίες, οι παθήσεις του στελέχους των τριχών κ.ά.
Στο Τμήμα λειτουργεί το Εργαστήριο Παθήσεων Τριχών, στο οποίο γίνεται η εξειδικευμένη διαγνωστική εξέταση τριχοριζόγραμμα. Με το τριχοριζόγραμμα, διερευνώνται τα αίτια της τριχόπτωσης και δίδεται η καταλληλότερη θεραπεία για την αντιμετώπισή της καθώς και οδηγίες για την περιποίηση και τη διατήρηση της καλής υγείας των μαλλιών.
Tο τριχοριζόγραμμα είναι μία εξειδικευμένη εξέταση των μαλλιών, με την οποία μπορούμε να ελέγξουμε, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, σε ποια φάση βρίσκονται οι τρίχες σε διάφορες θέσεις του τριχωτού της κεφαλής, μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ανάλογα με το ποσοστό των φυσιολογικών και των παθολογικών τριχών που ανευρίσκονται, γίνεται καλύτερα η αξιολόγηση και η αντιμετώπιση των διαφόρων παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής, ενώ μπορεί επίσης να παρακολουθείται η πορεία και το αποτέλεσμα της θεραπείας.
Η Ατοπική Δερματίτις μπορεί να εκδηλωθεί στα βρέφη (60%), στα παιδιά (85%) αλλά και στην ενήλικη ζωή. Η αντιμετώπιση της πάθησης αυτής, έχει τροποποιηθεί σήμερα δραστικά, λόγω των νέων θεραπευτικών επιλογών στις οποίες οι Επιστήμονες του Δερματολογικού τμήματος του ΥΓΕΙΑ είναι έμπειροι και απολύτως εκπαιδευμένοι.
Η κλινική και ερευνητική εμπειρία των στελεχών του Δερματολογικού τμήματος του ΥΓΕΙΑ είναι πολύ μεγάλη στον ειδικό αυτό τομέα της Δερματολογίας των εξαρτημάτων του δέρματος, καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα των διαταραχών των νυχιών (μυκητιάσεις, ψωρίαση, καλοήθεις όγκοι, μελάνωμα).
Η αντιμετώπιση της ιδιαίτερης αυτής , δύσκολης δερματοπάθειας των αποκρινών αδένων, απαιτεί γνώση, εμπειρία και διαρκή ενημέρωση, προϋποθέσεις οι οποίες πληρούνται από τα στελέχη του Δερματολογικού τμήματος του ΥΓΕΙΑ.
Στο Δερματολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ πραγματοποιείται χαρτογράφηση σπίλων, η πλέον σύγχρονη μέθοδος έγκαιρης διάγνωσης του μελανώματος με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
Με τη χαρτογράφηση σπίλων γίνεται ψηφιακή απεικόνιση των σπίλων (ελιών) με τη χρήση ειδικής ιατρικής κάμερας και ανάλυσή τους με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού προγράμματος. Με τη χαρτογράφηση σπίλων και τον συστηματικό έλεγχο παρατηρείται ανά πάσα στιγμή η οποιαδήποτε αλλαγή στους σπίλους (ελιές) σε σχέση με το παρελθόν.
Το Δερματολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ είναι εξοπλισμένο με το σύγχρονο μηχάνημα χαρτογράφησης σπίλων FotoFinder bodystudio που διαθέτει κάμερα υψηλής ανάλυσης medicam 800 HD και προσφέρει:
Η αντιμετώπιση των ασθενών γίνεται από ομάδα εξειδικευμένων ιατρών (Δερματολόγων, Χειρουργών, 0γκολόγων) οι οποίοι επιλέγουν την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση για κάθε περίπτωση.
Το μελάνωμα είναι μια μορφή κακοήθειας που προέρχεται από εξαλλαγή των μελανοκυττάρων (κύτταρα που παράγουν μελανίνη). Η αυξανόμενη συχνότητα των κρουσμάτων το καθιστά ένα από τα ταχύτερα εξαπλούμενα κακοήθη νοσήματα στον άνθρωπο. Το μελάνωμα είναι απολύτως θεραπεύσιμο εάν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα.
Οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη μελανώματος είναι:
Εάν παρατηρήσετε αλλαγή στο μέγεθος, στη μορφή, στο χρώμα ενός ήδη υπάρχοντος σπίλου ή παρουσία ενός νέου σπίλου με άτυπα χαρακτηριστικά, ή συμπτώματα όπως κνησμός, αιμορραγία, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον δερματολόγο.
Ένα χρήσιμο μνημονικό τέχνασμα, το «ABCDE», μπορεί να σας βοηθήσει να θυμηθείτε τι πρέπει να προσέχετε:
Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο, ειδικά τις μεσημβρινές ώρες (11 π.μ. έως 4 μ.μ.).
Να φοράτε καπέλο, να χρησιμοποιείτε προστατευτικό ρουχισμό και να είστε στη σκιά.
Να χρησιμοποιείτε αντηλιακά με ευρύ φάσμα προστασίας (UVB + UVA) και υψηλό δείκτη προστασίας (SPF > 25).
Η εξέταση χαρτογράφηση σπίλων Με τη χαρτογράφηση σπίλων γίνεται ψηφιακή απεικόνιση των σπίλων (ελιών) με τη χρήση ειδικής ιατρικής κάμερας και ανάλυσή τους με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού προγράμματος. Με τη χαρτογράφηση σπίλων και τον συστηματικό έλεγχο παρατηρείται ανά πάσα στιγμή η οποιαδήποτε αλλαγή στους σπίλους (ελιές) σε σχέση με το παρελθόν.
Στο Τμήμα αντιμετωπίζονται οι παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής, όπως είναι η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, η γυροειδής αλωπεκία, η τριχόπτωση μετά τον τοκετό, καθώς επίσης και πιο σπάνια νοσήματα, όπως οι ουλωτικές αλωπεκίες, οι παθήσεις του στελέχους των τριχών κ.ά. Επίσης, λειτουργεί το Εργαστήριο Παθήσεων Τριχών, στο οποίο γίνεται η εξειδικευμένη διαγνωστική εξέταση τριχοριζόγραμμα, με τη βοήθεια της οποίας, διερευνώνονται τα αίτια της τριχόπτωσης και δίδεται η καταλληλότερη θεραπεία για την αντιμετώπισή της καθώς και οδηγίες για την περιποίηση και τη διατήρηση της καλής υγείας των μαλλιών. Tο τριχοριζόγραμμα είναι μία εξειδικευμένη εξέταση των μαλλιών, με την οποία μπορούμε να ελέγξουμε, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, σε ποια φάση βρίσκονται οι τρίχες σε διάφορες θέσεις του τριχωτού της κεφαλής, μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ανάλογα με το ποσοστό των φυσιολογικών και των παθολογικών τριχών που ανευρίσκονται, γίνεται καλύτερα η αξιολόγηση και η αντιμετώπιση των διαφόρων παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής, ενώ μπορεί επίσης να παρακολουθείται η πορεία και το αποτέλεσμα της θεραπείας
Πραγματοποιούνται οι παρακάτω θεραπείες για την αντιμετώπιση παθήσεων του δέρματος:
Tηλέφωνο
210 686 7557
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
viewed_cookie_policy | 11 months | Aπαραίτητα για την ορθή λειτουργία ενός ιστότοπου και για την περιήγηση σε αυτόν από τον χρήστη. Χωρίς αυτά, οι χρήστες ενδέχεται να μην είναι σε θέση να προβάλλουν σωστά τις σελίδες ή να χρησιμοποιήσουν ορισμένες υπηρεσίες. |